perjantai 17. tammikuuta 2014

Itse tehty näkkileipä

Täällä on viikko mennyt aika onnistuneesti ruokailujen suhteen. Ruokapäiväkirjan herkkupallerot ovat pysyneet vihreinä. Jee, hyvä minä! Vähän kyllä jännittää miten selviän kunnialla tästä viikonlopusta... Päivittäiset kalorimäärät ova liikkuneet n. 870-1600 kalorin välissä. Tuo 870 kaloria on ehdottomasti liian vähän ja tuo 1600 kaloria alkaa jo olemaan aika reilu määrä minun kokoiselle ihmiselle, jos tavoitteena on painonpudotus. Liikuntaa on tälle viikolle kertynyt jo viisi tuntia, mikä on tälläiselle sohvaperunalle (toivottavasti entiselle sellaiselle) jo hyvä suoritus. Kunpa vaan jaksaisin jatkaa samaan malliin jatkossakin!

                         Don't Worry, Be Healthy!
Aika järkyttävää on kyllä ollut huomata miten huonossa kunnossa lihakset oikeastaan ovatkaan. Ei kummoista harjoitetta ole tarvinnut tehdä, kun sen on jo tuntenut seuraavana päivänä ruodossaan. Toisaalta kipeät lihakset ovat saaneet minut hykertelemään tyytyväisyyttä, ovathan ne merkki siitä että treeni on purrut!

                             Kuinka purjehtijaksi tullaan

Ajattelin jakaa teidän kanssa  näkkärinohjeen, johon olen totaalisen koukussa. Itse olen huono arvioimaan ruokien kalori- ja muita pitoisuuksia, mutta yksi kamuseni, joka treenaa ahkeraan ja seuraa tarkkkaan mitä suuhunsa laittaa arvoi  näkkärissä olevan 466 kcal/100g. Lähes puolet on pehmoista rasvaa, vajaa neljäsosa proteiinia ja reilu neljännes hiilareita. Kova kalorimäärä johtuu noista siemenistä, mutta toisekseen siemenethän ovat terveellisiä. Koska näkkäri on kevyttä ei yhteen palaseen tule kovinkaan paljoa kaloreita  ja tuohon 100 g näkkäriä saa syödä jo tosi ison kasan.


 From my kitchen <3

                                                              (Kuvat Pinterest)

                                                                   

Itsetehty näkkäri

2
pellistä

                                                             2 dl karkeita ruisjauhoja
                                                             2dl auringonkukansiemeniä
                                                             2 dl sesaminsiemeniä
                                                             2 dl kaurajauhetta 
                                                             2 dl  kaurahiutaleita
                                                              2 dl pellavansiemeniä
                                                                     1-2 tl suolaa
                                                                      7 dl vettä

Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa ja taikina taputellaan ohuiksi levyiksi uunipelleille. 
Levyt kannattaa jakaa sopiviksi paloiksi ennen paistamista esim. pizzaleikkurilla.
Näkkärit paistetaan 180 asteisessa uunissa 45 min. Näkkäriä pitää tuulettaa vartin välein  uunin luukkua avaamalla jotta kosteus poistuu uunista. 
Tämän jälkeen paistamista jatketaan 100 asteessa vielä puoli tuntia.


Varoitus! Tähän jää todellakkin koukkuun! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi =)