lauantai 25. helmikuuta 2012

Elävien kirjoissa jälleen!

Viimeisestä sytostaattitiputuksesta on  menossa neljäs päivä ja alkais taas vaikuttaa siltä, että pahin on jälleen selätetty =).  Eilen olin aivan tajuttoman väsynyt! Olin kuin pienet vauvat, nukuin ja heräsin vaan välillä syömään. Enpä muista ihan äkkiä milloin viimeksi olisin nukkunut päivällä noin paljon! Lepo tuli kuitenkin ilmeisesti tarpeeseen, sillä tänään on tosiaan ollut jo paljon parempi olo.



Lapsilla ja miehelläkin alkoi viikon loma, joten eiköhän se elämä ala taas tästä hymyilemään =)

                                                       Puuterihuisku

perjantai 24. helmikuuta 2012

Ottaa voimille

"" Entä miten sinä voit ?" Sanoi Nalle Puh.

Ihaa pudisteli päätään.

" En oikein voi",  hän sanoi. " On ottanut voimille."



torstai 23. helmikuuta 2012

Jossulla on toinen



Mä niiiin tunsin myötä tuntoa Jossua kohtaan!  Mulla alkaa kohta olla samanlainen reppukin, jos en kohta jaksa alkaa liikkumaan ;)

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

220212

Eilen saatiin sitten viikon viiveellä vihdoinkin tiputeltua tuo viides ja samalla toiseksi viimeinen sytostaatti. Toissa päivänä labrassa sain jonkun ihan ihme itkukohtauksen, kun ystävällinen hoitaja kysyi  miten olen jaksanut. Olin varmaan todella vakuuttava, kun ripsarit poskilla yritin vakuutella, että olen jaksanut mielestäni ihmeen hyvin eikä hoidotkaan ole olleet niin rankkoja kuin olin pelännyt.  Vaikka eihän tämä toki ihan lastenleikkiäkään ole ollut...


                     che-amore: Love this.

 Eilen illalla meinasi pukata aika pahaa oloa päälle ja arvoin, uskallanko minkä verran vielä kotona ottaa pahoinvointilääkettä kun lääketiputusyksikössä sain jo suunkautta ja tipassa sitä. En huomannut hoitajalta kysyä ohjetta kun aikaisemmin pahaolo ei ole tullut vielä noin äkkiä.  Otin sitten pari kortisonitabletti ja yhden primperanin ja niillä pahin olo menikin sitten ohitse. Tänään ei onneksi olekkaan ollut ihan yhtä paha olo. Aamulla otin Emendin ohjeen mukaan ja muuta en ole tarvinnutkaan ottaa. Illasta pitäisi sitten pistää vatsanahkan alle se Zarzio, ettei valkosolut pääsisi niin paljoa laskemaan.


Mutta enää yksi tiputus siis jäljellä ja sitten maaliskuulla menen onkologille suunnittelemaan sädehoidon aloitusta. Kyllä mä niin toivon, että saan nekin matkat sitten  kulkea taksilla. Olen nimittäin aika hurja kuski nykyään ! Laskin, että kahden viikon sillä on ollut kolme aika lähellä piti tilannetta, jossa olisin voinut saada autoon uutta peltiä ja kahdessa olisi vika kiistatta ollut minun. Hirvittäis näillä sytoaivoilla lähteä ajelemaan pidempään matkaan ja vielä vieraaseen kaupunkiin. Alkuun minua ahisti ajatus taksilla kulkemisesta ja istumisesta  tunnin matkan ihan ventovieraan kuskin kanssa, jotka muuten lähes poikkeuksetta ovat miehiä. Mutta ihan turhaan ahistelin etukäteen tuotakaan asiaa. Kaikki kuskit ovat yhtä lukunuun ottamatta, (jolla oli kaikki niin vaikeaa) olleet tosi mukavia ja juttu on luistanut. Ja mikä sen helpompaa kuin päästä ovelta ovelle kyydillä eikä tartte parkkipaikkoja metsästellä, jotka muuten ovat ihmeen kortilla sairaalan ympäristössä.

Mutta nyt aletaan keskiviikon kunniaksi lasten kanssa viettämään leffailtaa. Taidetaan tehdä iso kattilallinen poppareita ja äitikin pääseen hieman samalla sohvalle lepäämään ;)


                 Mukavaa keskiviikkoillan jatkoa kaikille!




                                             Puuterihuisku

tiistai 14. helmikuuta 2012

140212

Tänään oli soittoaika onkologille. Sovittiin, että ensi viikolla seuraavan Cef tiputuksen jälkeen pistellään kahtena päivänä kasvutekijää, jottei leukkarit laskisi liian alhaalle ja pääsisin sitten siinä mielessä paremmilla mielin lähtemään risteilyllekkin. Nyt vaan toivotaan ettei sitten mitään armotonta pahoinvointia tulisi, joka ei viikon sisällä menisi ohi. Ja hei sit olisikin vaan yksi kerta enää jäljellä    Kyllä tämä tästä sutviutuu =)




                             OIKEIN MUKAVAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE!

                                                                        


                                                               Puuterihuisku






                                     

maanantai 13. helmikuuta 2012

Pännii ja pahasti!

Voihan kakka sanon minä !!! Kävin aamulla labrassa ja leukosyytit on liian matalalla, joten seuraava Cef siirtyy viikolla. Tiedän ettei viikko tässä rumbassa ole juuri mitään, mutta olin suunnitellut kaikki menot taas tuon aikataulun mukaan. Ei saisi suunnitella kun koskaan ei tiedä mitä tulee, mutta kuka pystyy elämää sillein ettei mieti ja suunnittele aikatauluja etukäteen. Risteilykin on varattuna ja maksettuna parin viikonpäähän, sinne lähden kyllä vaikka oksennusämpäri kaulassa!!!!




 Nyt pitää vaan yrittää olla nappaamatta mitään tautia itselleen ja ottaa käsidesit kehiin, jottei tiputus siirry vielä enemmän.

                                                                       Puuterihuisku

Kelpaat kelle vaan

En ole tosiaankaan mikä Juha Tapio fani, mutta tämä laulu saa kyllä kyyneleet silmiini.





                                                    Puuterihuisku

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

120212

Oma ulkonäkö ärsyttää, kyllästyttää ja ottaa pattiin ihan kybällä! 
Haluan pitkän mustan tukan ja uuden tissin ja vähän äkkiä! 
Ei mulla muuta....

Piti taas käydä lueskelemassa näitä kivoja juttuja, jotta tulis vähän parempi mieli.

Puuterihuisku





tiistai 7. helmikuuta 2012

Meikkivinkkejä

Löysin yhdestä vanhasta lehdestä pienen artikkelin, jossa annettiin vinkkejä Miten meikata, kun ripset ja kulmakarvat puuttuvat? Ajattelin jakaa vinkit teidän kanssa. Itselläni kulmakarvat ovat hieman harventuneet ja toiseen silmään on tullut koloja ripsien väliin. Vielä on onneksi kuitenkin karvoja mihin väriä sutia. Saas nähdä miten sitten on laita kun toinen ja kolmas Cef on tiputeltu....
Mutta sitten niihin vinkkeihin!

KULMAT

* Käytä aina terävää kulmakynää
*Kun piirrät kulmakarvat, piirrä karva kerrallaan ensin toinen puoli valmiiksi ja sitten toinen.
* Piirrä alkuperäisen kulmakarvan muodon mukaan.



LUOMET:

* Jos ripset puuttuvat, tee ensin luomimeikki ja vasta sitten rajaus. Rajaus pysyy näin paremmin.
* Pohjusta luomet ja tummat silmäaluset tasavärisiksi.
*Aloita värin levitys silmän ulkonurkasta pienin vedoin. Väri saa nousta varovasti kulmaluulle ja siitä silmän sisänurkkaa kohti. Häivytä.
*Tarkan rajauksen saat pehmeällä kajalkynällä, josta otat väriä lyhytkarvaiseen pensseliin.
*Vältä mustaa ja nestemäistä  rajausta, niistä tulee helposti liian kova lopputulos.
*Töpötä luomiväri rajauksen päälle saadaksesi utuisen lopputuloksen.
* Tee alaluomen rajaus luomivärillä ja kapealla pensselillä.



                                                                   Miltäs nämä vinkit kuulostaa?
                  Onneksi lauhtui välillä hieman nuo pakkaset, niin ei tämän mimmin kalju palellu ;)

                                                                            Puuterihuisku